Teff graanmix.

 

Teff is een glutenvrij graansoort dat oorspronkelijk uit Ethiopië komt. Het gewas behoort net zoals andere bekende granen, zoals bijvoorbeeld rijst en tarwe, tot de grassenfamilie, maar is deel van een andere soort: de liefdegrassen.

Teff heeft zeer kleine korrels. Het gewicht van 150 teffkorrels komt overeen met dat van één tarwekorrel. Doordat de korrels zo klein zijn, is het onmogelijk ze te pellen en worden ze geheel vermalen. Dit zorgt ervoor dat teffmeel altijd volkoren is en een hoge voedingswaarde heeft. De smaak is mild, nootachtig en een beetje zoet.

In Ethiopië wordt teff al duizenden jaren verbouwd en is het deel van de dagelijkse voeding. Ze maken er met name injera van, een pannenkoek-achtig zuurdesembrood. Sinds 2001
wordt teff ook in Nederland verbouwd.

Twee procent van de West-Europese bevolking is in min of meerdere mate intolerant voor gluten. Gluten komen voor in veel granen, onder andere in tarwe, rogge en gerst. Teff is echter 100% glutenvrij en dus zeer geschikt voor mensen met een glutenintolerantie.

Daarnaast is teff ook zeer voedzaam. Het bevat:  

 • veel ijzer, wat bijdraagt aan het zuurstoftransport
 • hoogwaardig eiwit doordat alle 8 essentiële aminozuren in de juiste verhouding aanwezig zijn. Deze zuren vormen de bouwstenen van ons lichaam. 
 • een hoog gehalte aan calcium en magnesium, wat goed is voor de botten en spieren 
 • erg weinig fytinezuur, waardoor de opname van mineralen niet belemmerd wordt 
 • als enige graan vitamine C

  Verder gaat teff de stijging van de bloedsuikerspiegel tegen waardoor het hongergevoel langer wegblijft en levert het veel energie. Ook is aangetoond dat teff bijdraagt aan de ontwikkeling van de hersenen van kinderen, met name het cognitieve vermogen. 

  Teff is dus niet alleen geschikt voor mensen met coeliakie, maar ook voor sporters, diabetici, mensen die willen afvallen, kinderen... en eigenlijk voor iedereen die gezond door het leven wil!

  Drogisterij Alldro is officieel verkooppunt van Teff en  is bij ons in de winkel en webshop  te koop!

   
  Kaart
  Opbellen
  E-mail
  Info